Miten saat työpaikan haluamastasi ohjelmistoyrityksestä Miten saat työpaikan haluamastasi ohjelmistoyrityksestä

By Tiina Knight

17.05.2017

Softatalot pärjäävät hyvin erilaisissa työtyytyväisyyttä mittaavissa tutkimuksissa. Alalla on ymmärretty, että satsaukset työhyvinvointiin maksavat itsensä takaisin ihmisten onnellisuutena ja parempana bisneksenä.

Ihmisten näkeminen yrityksen tärkeimpänä voimavarana on valtti, kun kilpaillaan parhaista hakijoista. Tasainen virta laadukkaita työhakemuksia kovan tason osaajilta turvaa liiketoiminnan jatkuvuuden.

Mielenkiintoiset yritykset saavat kymmeniä hyviä hakemuksia viikoittain. Houkuttelevissa työpaikoissa kiehtoo matala tai olematon hierarkia, vaikutusmahdollisuudet oman työn sisältöön, mielenkiintoiset projektit sekä työnantajan tuki kehittymiseen ja uuden oppimiseen.

Kun tuot hakemuksessa oman osaamisesi älykkäällä tavalla esille, nouset nopeasti haastatteluun kutsuttavien listalle. Pelkällä CV:n jättämisellä tai kirjoittamalla tulevansa hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja oppivansa nopeasti uutta ei pysty erottautumaan muista hakijoista.

Mitä menestyvät yritykset hakevat rekrytoidessaan?

1. Syyn löytää juuri sinut

Mitä arvoa voit yritykselle tai sen asiakkaille tuottaa? Mieti tarkkaan, miten yritys voi osaamisesi avullasi tehdä parempaa liiketoimintaa, ja kommunikoi tämä selvästi. Jos huomaat, että yrityksellä on jokin tarve, jota he eivät ole itse vielä tunnistaneet, tarjoa heille itseäsi ja osaamistasi ratkaisuna avoimen hakemuksen muodossa.

2. Perusvaatimusten täyttyminen

Rekrytoiva yritys haluaa nähdä, että sinulla on tietty ammatillinen perustaso. Työpaikkailmoitusten lisäksi tietoa vaatimustasosta löytyy esimerkiksi yrityksen referenssitarinoista. Niistä saat hyvän käsityksen siitä, millaista ammatillista osaamista tekijältä odotetaan. Tuo hakemuksessasi ilmi, että pystyt vaivattomasti toimimaan siinä ympäristössä, johon olet hakemassa.

3. Ymmärrys omista vahvuuksista ja heikkouksista

Itsetuntemus on ominaisuus, jota rekrytoijat arvostavat. Ole ylpeä siitä, missä olet hyvä, ja tuo se selkeästi esille. Pisteitä saat myös siitä, että olet tunnistanut omat kehityskohteesi. Kerro niistä rohkeasti, sillä rekrytoinnin ammattilainen kyllä ymmärtää, että kaikilla meillä on jotain kehitettävää.

4. Kykyä omaksua yrityksen sosiaalinen tyyli

Tärkeä kriteeri ohjelmistoalan rekrytoinnissa on niin sanottu ‘social fit’. Moni yritys kiinnittää erityisen paljon huomiota siihen, että ihmiset pystyvät työskentelemään tehokkaasti yhdessä. Sisäiset ristiriidat tai ongelmat kommunikaatiossa aiheuttavat valtavia tehokkuusvajeita ja laskevat työtyytyväisyyttä. Kerro hakemuksessasi, millainen positiivinen vaikutus sinulla on yrityksen ilmapiiriin. Kannattaa lukea yrityksen julkaisemia uratarinoita ja seurata sosiaalista mediaa ennen hakemuksen kirjoittamista.

5. Motivaatio työskennellä juuri tässä yrityksessä

Jos tunnistat viestinnästä yrityksen mission ja tarkoituksen olla olemassa, osoita että juuri ne asiat ovat sinulle tärkeitä ja motivoivia.

Varoituksen sana: Jos vain esität jakavasi yrityksen olemassaolemisen tarkoituksen, teet itsellesi ja yritykselle karhunpalveluksen. Useampi yritys on varmasti sinulle oikea, mutta älä hyvänkään palkan perässä mene yritykseen jonka toimintamalli ja kulttuuri ovat ristiriidassa omien arvojesi kanssa.

Kun osoitat motivaatiosi kiinnostavalla tavalla, nouset rankinglistalla kohisten. Katso, mihin suuntaan yritys on menossa ja kommunikoi, miksi juuri sinä haluat ja voit auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa.


“Yritykset eivät enää rekrytoi tekijää vaan lupausta yhä kasvavasta arvontuottajasta”

Juha Latvala, CEO, Intopalo Oy