Pelikehittäjästä teollisuuden softakonsultiksi Pelikehittäjästä teollisuuden softakonsultiksi

By Sami Enne

19.04.2018

Aloitin Intopalolla ohjelmistokehittäjänä maaliskuussa 2017, vain muutama kuukausi esikoislapsemme syntymän jälkeen. Pelimaailmasta “oikeisiin töihin” siirtyminen osoittautui yllättävän sujuvaksi sekä työyhteisön että osaamisen puolesta. Nyt Intopalolla minulla on ilo tehdä mielenkiintoista työtä mainiossa porukassa!

Peliala tarjosi vankan pohjan

Olen aina pitänyt peleistä ja niiden grafiikan ja käyttöliittymien kehittämisestä. Työskentelin Roviolla sekä tamperelaisessa Greener Grass -pelistudiossa ja pidin työstäni kovasti. Alanvaihto tuli kuitenkin ajankohtaiseksi perheemme esikoisen syntyessä vuoden 2017 alussa.

Pelialalta tulevana pelkäsin ensin ohjelmistotalon olevan jäykkä työpaikka, mutta huoleni osoittautui nopeasti turhaksi. Huomasin Intopalolla olevan vapautunut meininki ja joustava, matala organisaatio. Suurin ero pelipuolelle oli projektien hektisyydessä: pelialalla tehdään jatkuvasti nopeita 180 asteen käännöksiä, kun taas teollisuudessa projektien aikajänne on pidempi. Projekteissa on myös enemmän rakennetta ja suunnitelmallisuutta.

Varsinkin nyt, kun teollisuuden sovelluksissa on käynnissä näyttävien animoitujen 3D-käyttöliittymien ja pelillistämisen trendi, ero pelifirmaan on yllättävän pieni. En oikeastaan itse koe luopuneeni mistään sellaisesta, joka pelialalla minua viehätti.

Rakkaudesta softaan

Tietotekniikassa ja siinä, että saa koneen toimimaan haluamallaan tavalla, on jotain hienoa. Jos en olisi ohjelmistoalalla, tekisin luultavasti softaa tavalla tai toisella joka tapauksessa. Myönnettäköön, että vapaa-ajallakin minulla on meneillään muutama peleihin liittyvä harrastusprojekti.

Pelipuolella hyvin harva tuntuu päätyneen alalle sattumalta – pelien pariin tullaan kutsumuksesta ja innostuksen kautta. Sama tuntuu pätevän myös Intopalon työntekijöihin. Intopalolaiset eivät ole “vain töissä” vaan kollegat aidosti pitävät työstään ja haluavat jatkuvasti kehittää osaamistaan.

Kun ympärillä on paljon eri alojen asiantuntijoita, arkisesta lounaskäynnistäkin tulee usein mielenkiintoinen oppimiskokemus, on sitten puheena kryptovaluutat tai jokin muu ajankohtainen aihe. Itse esimerkiksi seuraan C++-konferensseja YouTubesta ja koitan pysyä kärryillä tekniikkaan liittyvistä standardointiprosesseista.

Vauva-arjen ja työelämän yhteensovittaminen

Perheessäni on tällä hetkellä reilun vuoden ikäinen poika, joka luonnollisesti vaatii välillä luovia aikatauluratkaisuja. Intopalolla töiden ja perhe-elämän tasapainottaminen on toiminut oikein hyvin.

Liukuvat työajat mahdollistavat joustavuuden. Työpäivät eivät veny iltaan asti vaan pysyvät normaalin mittaisina. Jos joskus tuleekin tehtyä pidempää päivää, vapaan voi sopivan hetken tullen ottaa takaisin.

Pieni lapsi on vielä vanhempien hoidossa, mutta jatkossa Intopalo tarjoaa mahdollisuuden lastenhoitajan käyttöön esimerkiksi työmatkan ajaksi. Luonnollisesti myös sairaan lapsen hoitaminen kotona onnistuu.